Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 nagy őszibarack
  • 340 g bacon (kb. 12 szelet)
  • Bazsalikom
  • Balzsamecetkrém
  • Extra szűz olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Állítsd be a grillt alacsony hőfokra, és melegítsd elő kb. 10 percig.
  • 2
    Egy papírtörlőt márts bele egy kevés szőlőmagolajba (vagy más semleges olajba), és kend át vele a grillrácsot.
  • 3
    Mosd meg és szárítsd meg a barackokat. Vágd félbe őket, majd minden fél barackot vágj négy részre (így egy barackból 8 szelet lesz).
  • 4
    Minden barackszelet mindkét oldalára tegyél egy-egy nagy bazsalikomlevelet.
  • 5
    A bacon szeleteket vágd félbe. Minden barackszeletet csomagolj be egy fél szelet baconnel úgy, hogy a bazsalikomlevelek belülre kerüljenek. A bacon végét rögzítsd fogpiszkálóval.
  • 6
    A baconbe tekert barackszeleteket kend meg vékonyan olívaolajjal, hogy ne tapadjanak le a grillen.
  • 7
    Helyezd őket a grillre, és süsd kb. 20 percig, amíg a bacon szépen átsül. Forgasd közben, hogy minden oldala egyenletesen piruljon meg.
  • 8
    Amikor kész, tedd őket egy tálaló tálra, és távolítsd el a fogpiszkálókat.
  • 9
    Locsold meg balzsamecettel.
  • 10
    Melegen vagy szobahőmérsékleten tálald.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK