Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 200 g Gruyère
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 ml száraz fehérbor
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál citromlé
  • Egy csipet szerecsendió
  • 200 g Emmentáli

A MÁRTOGATÁSHOZ

  • Friss kenyér
  • Zöldség
  • Burgonya

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Dörzsöld be egy edény belsejét fokhagymával (a finom aroma érdekében).
  • 2
    Öntsd bele a fehérbort, és óvatosan melegítsd fel (de ne forrald fel!).
  • 3
    Fokozatosan add hozzá a reszelt sajtokat, folyamatosan kevergetve, amíg megolvadnak.
  • 4
    Keverd össze a kukoricakeményítőt a citromlével, add hozzá a lábashoz, hogy sima legyen.
  • 5
    Keverd bele a szerecsendiót.
  • 6
    Mártogasd, forgasd, fogyaszd. Ismételd, amíg az edény ki nem ürül.
Tip
Ha a fondü túl sűrű lesz, adj hozzá egy kis bort. Ha túl híg, keverj bele még több sajtot (nyilván).
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

A MÁRTOGATÁSHOZ