Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 4 dkg porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 4 db tojássárgája
  • 6 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só
  • Olaj
  • 1 tk vanília kivonat

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, fúrj a közepébe lyukat, és öntsd bele a langyos tejet.
  • 2Tedd a tejbe a porcukor felét, majd morzsold bele az élesztőt, és tedd rá a maradék porcukrot.
  • 3Add hozzá a tojássárgákat, a felolvasztott vajat, a vaníliakivonatot, és a sót. Dolgozd össze, és gyúrd addig, amíg sima lesz a tészta.
  • 4Takard le egy konyharuhával, és meleg helyen keleszd kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.. Ha megkelt, lisztezett felületen nyújtsd 1-1,5 cm-es vastagságúra, és szaggass köröket belőle. Hagyj köztük néhány cm-es távolságot, takard le őket és keleszd még 15 percig.
  • 5Egy lábasban vagy mélyebb serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy majd a fánkok feléig érjen, de ne érjenek le az aljára sütés közben.
  • 6A fánkok közepét nyomd be (vagy ki is lyukaszthatod), és egyszerre csak néhány darabot tegyél az olajba, a benyomott oldallal lefelé, majd fedd le.
  • 7Ha aranybarna színűre sült az egyik oldala, fordítsd meg, és a fedőt levéve süsd át a másik oldalát is. A megsült fánkokat tedd papírtörlőre, hogy az olajat leitassa, majd ízlés szerint porcukorral és lekvárral tálalhatod.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK