• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
30 DARAB

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

  • 500 g sima liszt
  • 180 g méz
  • 175 g porcukor
  • 40 g lágy vaj
  • 15 g kakaópor
  • 10 ml Inländer rum
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • ½ zacskó sütőpor

HOZZÁVALÓK A CUKORMÁZHOZ

  • 250 g porcukor
  • ¼ citrom leve
  • 2 tojásfehérje

HOZZÁVALÓK A SÜTÉSHEZ

  • Sima liszt a tészta kinyújtásához
  • 2 felvert tojás a bekenéshez

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ

  • Sütőpapír
  • Frissentartó fólia

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

A TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE

  • 1Gyúrj tésztát a tészta elkészítéséhez szükséges hozzávalókból. Formázz belőle hengert, enyhén szórd be liszttel és csomagold frissentartó fóliába. Pihentesd éjszaka a hűtőben.
  • 2Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Béleld ki sütőpapírral a tepsit.
  • 3Hagyd, hogy a már megkelt tészta szobahőmérsékletűre melegedjen. Ezután egy enyhén lisztezett sodrófával nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra. Szaggass belőle tetszőleges formákat és tedd a sütőpapírral bélelt tepsire. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe és süsd a mézeskalácsokat 8 percig.
  • 4Sütés után egy ecset segítségével kend be egyből a mézeskalácsokat a felvert tojással, hogy fényesek legyenek. Hagyd őket pihenni legalább egy napig, hogy megszilárduljanak és ne legyenek hajlékonyak. Ezután díszítsd őket cukormázzal.

A CUKORMÁZ ELKÉSZÍTÉSE

  • 1Szitáld át a porcukrot. Egy tálban keverd össze a tojásfehérjét, 1 evőkanál vizet és a citromlevet, és fokozatosan keverd hozzá az átszitált porcukrot. Keverd simára. Az elkészített cukormázat azonnal töltsd cukrász zsákba és díszítsd vele tetszés szerint a mézeskalácsokat.
Kifli tipp
Használj holland típusú sötét kakaóport. A tésztát fakanállal vagy robotgéppel is összekeverheted. A tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben. Óvatosan, egymás után többször szitáld át a porcukrot, ettől a cukormáz simább lesz. A cukormázat nagyon finomra keverd össze. Ha csomók maradnak benne, akkor eldugulhat a cukrász zsák díszítőcsöve. A mézeskalács elkészítéséhez szükséged lesz süteményszaggatókra és dekoratív cukrász zsákra.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A CUKORMÁZHOZ

HOZZÁVALÓK A SÜTÉSHEZ

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ