Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
Tészta
- 210 g mandulatej (langyos)
- 15 g friss citromlé
- 4,5 g porélesztő
- 4,5 g himalája só
- 6-7,5 g négyszeres erősségű édesítő
- 1 citrom reszelt héja
- 142,5 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
- 52,5 g mentes lisztkeverék
Töltelék
- 30 g holland kakaópor
- 11,5 g négyszeres erősségű édesítő
- 60 g víz
- 50 g mogyorókrém
- 1 kis marék aprított mogyoró
- 1 kis marék csokipasztilla
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
Elkészítés
- 1A hozzávalókat a fenti sorrendben kimérjük és összekeverjük.
- 2Nagyon lágy a tészta, szinte nokedli állagú, ragad mindenhova de egy 15 perces kelesztés után lisztezett felületen jól nyújtható.
- 3A megkelt tésztát téglalapra nyújtjuk és megkenjük a töltelékkel.
- 4Megszórjuk a mogyoró felével, majd a rövidebbek oldaláról elkezdjük feltekerni és félbevágjuk a rudat hosszában.
- 5A szálakat összefonjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- 6Megszórjuk a mogyoró másik felével és a csokipasztillával. Lekenjük olajjal.
- 7Előmelegített, légkeveréses 160°C -os sütőben 20 percet sütjük, majd további 10 percet hagyjuk bent légkeverés nélkül. Rácson hagyjuk kihűlni.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!