Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
27 DARAB

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 250 g kókuszreszelék
  • 250 g tojásfehérje
  • 430 g cukor
  • 50 g lekvár

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ

  • Habzsák
  • Sütőpapír

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Helyezz egy lábast a tűzhelyre, magasságának egyharmadáig töltsd fel vízzel és hagyd felforrni. Amint felforr a víz, vedd lejjebb a tűzhelyet és hagyd éppen forráspont alatt a vizet.
  • 2Helyezz egy hőálló edényt a lábasra úgy, hogy annak alja ne érjen hozzá a vízhez. Az edényben keverd össze habverővel a tojásfehérjét és a cukrot, és keverd addig, amíg a felmelegszik és elkezd gőzölögni. Add hozzá a lekvárt és keverd össze. Ezután adagold a keveréket konyhai robotgép táljába és verd fel. Szórd meg a kókuszreszelékkel és keverd kihűlésig.
  • 3Béleld ki sütőpapírral a tepsit és töltsd a keveréket egy kerek fejű cukrászzsákba. A zsákkal adagolj 4 cm átmérőjű kerek formákat a sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd 1 óráig szobahőmérsékleten megszilárdulni.
  • 4Állítsd a sütőt 130°C-ra. Tedd a tepsit a sütőbe és 20 percig süsd világosbarnára a linzereket. Ezután 20°C-kal csökkentsd a hőfokot és még további 5 percig süsd.
Kifli tipp
Ne félj attól, a lábasban véletlenül felvered a tojásfehérjét és a cukrot - ennyi cukorral nem képződik hab. A jól felvert massza gyönyörűen fényes. A masszát azért kell felmelegíteni, hogy szilárd állagú legyen. Használj olyan ízű lekvárt, mint a ribizli- vagy szederlekvár, ezeknek az íze jobban "passzol". Ha a lekvárban nagyobb gyümölcsdarabok vannak, törjük őket össze. Meg kell várni, amíg a massza lehűl, különben a cukrászzsákkal történő adagoláskor szétfolyik. A kekszeket ne tedd be a hűtőbe, hagyd őket szobahőmérsékleten. Onnan tudod, hogy a keksz rendesen megszilárdult, hogy nem tudod benyomni a felszínüket. Felszínük ropogós. Ha a keksz könnyen elválik a sütőpapírtól, akkor elkészült. Az elkészítéshez szükséged lesz egy konyhai robotgépre és egy kerek hegyű habzsákra.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ