Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 25 db friss eper
  • 1 kg puha zsíros túró
  • 120 g vaj (olvasztott)
  • 60 g porcukor
  • 4 tojás
  • 5 evőkanál tejföl
  • Csipet só
  • 600 g rétesliszt + liszt a tészta formázásához

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Tedd a túrót egy nagyobb tálba, adj hozzá egy csipet sót, tojást és lisztet és gyúrd össze alaposan. A tészta nem lehet híg, ezért ha szükséges, adagolj hozzá még lisztet. Pihentesd kb. 15 percig a hűtőben.
  • 2Egy nagyobb edényben forralj fel sós vizet. Az epret mosd meg, a szárát vágd le. Ha nagyobbak, akkor kisebb darabokra is vághatod.
  • 3A tésztából lisztezett nyújtódeszkán kb. 4 cm-es gombócokat tépkedj, majd lapítsd őket ki. Törekedj arra, hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek. Tegyél egy-egy (lecsepegtetett, megszárított) epret a tészták közepére és óvatosan formáld őket gombóccá. Alaposan nyomkodd össze a tésztát az eper körül. A gombócokat azonnal tedd a már forrásban lévő vízbe és főzd 6 percig őket.
  • 4Szűrőkanállal vagy szitával vedd ki a gombócokat a vízből. Önts rá tejfölt, szórd meg porcukorral és öntsd rá az olvasztott vajat.
Kifli tipp
Nagyon alaposan nyomkodd össze a gombócokat, mert ha valahol lyukas a tészta, akkor szétesnek a gombócok. Ne főzd túl sokáig a gombócokat, hogy az eper ne főjjön szét bennük és ne puhuljon meg. Megszórhatod a gombócokat reszelt kemény túróval vagy natúr joghurttal.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK