Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A HÜVELYES ALAPHOZ
- 300 g fekete lencse
- 240 g fekete vagy vörösbab
- 2 cm friss gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1½ tk garam masala
- 1 ek őrölt koriander
- 1 ek őrölt kömény
- 2 babérlevél
- só
HOZZÁVALÓK A SZÓSZHOZ
- 3 ek ghí (vagy vaj)
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 1½ tk garam masala
- 1 ek őrölt koriander
- 1 ek őrölt kömény
- 1 ek paradicsompüré
- csipet csili
- 2 nagy paradicsom
- 2 ek vaj
- só
- 150 ml tejszín
- friss koriander a tálaláshoz
ELKÉSZÍTÉS
- 1Ha szárított lencsét és babot használsz, áztasd be egy éjszakára, hogy gyorsabban megfőjön. Másnap öblítsd át, majd tedd egy fazékba kb. 1,5 liter vízzel. Add hozzá a gyömbért, fokhagymát, a fűszereket és a sót. Fedd le, és főzd alacsony lángon 1–1,5 órán át, amíg teljesen megpuhulnak.
- 2Közben készítsd el a szószt: vágd apróra a hagymát, szeleteld fel a fokhagymát és a gyömbért. Forrósíts fel egy nagy lábost, önts bele ghít, majd dinszteld üvegesre a hagymát. Add hozzá a gyömbért és a fokhagymát, pirítsd pár percig. Szórd bele a fűszereket, kevergesd kb. 1 percig, amíg illatozni kezdenek, majd add hozzá a paradicsompürét is, és pirítsd még fél percig.
- 3Dobd bele a feldarabolt paradicsomot, öntsd hozzá a megfőtt hüvelyeseket és sózd meg. Adj hozzá kb. 1 liter vizet, fedd le, és kis lángon főzd tovább legalább 2,5 órán át (minél tovább, annál jobb). Közben néha keverd át és pótold a vizet, ha szükséges.
- 4Akkor jó, ha a lencse és a bab szinte teljesen szétfő, és krémes, sűrű állagot kap. Ekkor keverd bele a vajat és a tejszínt, és óvatosan melegítsd össze, hogy az ízek szépen összeérjenek.
- 5Tálaláskor szórd meg friss korianderrel, és pöttyints rá egy kis tejszínt.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
