• Kedves Kiflisek! Lezárások lesznek a 9. kerületben egy bomba hatástalanítása miatt bizonyos területek megközelíthetetlenek lesznek.  Elnézést kérünk az esetleges késések miatt! 

  • Itt a Kifli virtuális őszi katalógusa! Fedezd fel újdonságainkat, finom borainkat és sajtválogatásainkat!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 300 g pucolt garnélafarok
  • Zöld chili
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • Negyed citrom leve
  • Friss petrezselyem
  • Snidling
  • 1 teáskanál tört chilipehely
  • Friss baguette - amennyi csak jól esik
  • 2 evőkanál száraz fehérbor
  • 100 ml extra szűz olívaolaj

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Papírtörlővel töröljük szárazra a garnélát, majd ízesítsük tengeri sóval. Álljon így legalább 5-10 percet.
  • 2Szórjuk a hideg olajba az összevágott fokhagymát, paprikapelyhet és a petrezselyem apró, roppanós kis karikákra vágott szárát. Kapcsoljunk alá közepes fokozaton, és melegítsük addig, amíg a fokhagyma "táncolni nem kezd". Megbarnulnia nem szabad, mert akkor megkeseredik!
  • 3Mehet a garnéla a fűszeres olajba! Közepes tűzön, gyakori kevergetés-rázogatás mellett főzzük az olajban addig, amíg harsány pirosas-rózsaszínes színe nem lesz - ez nagyjából 2-3 perc.
  • 4Vegyük le az olajat a tűzről, majd facsarjuk bele a citromlevet, adjuk hozzá a bort és keverjük el alaposan.
  • 5Tálaljuk a garnélát egy magasabb falú tányérba, tálaláskor szórjuk meg ízlésünk szerinti zöldfűszerekkel - a petrezselyem az autentikus, de szuperül passzol hozzá a friss chili, a koriander és a snidling is! Van, aki babért is tesz az olajba.
  • 6Friss baguette-tel és egy pohár fehérborral az igazi.
Kifli tipp
Ha héjas garnélát vásárolunk, akkor a héjakat pár percig pirítsuk az étel elkészétéséhez szánt olajban, hogy kinyerjük belőle az extra aromkákat. Ha a héjak megpirultak, csak szűrjük át az olajat, és kezdhetjük is a receptet az első ponttól!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK