4 ADAGÚj
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 nyers makréla filé
- 2 piros chili (magozva és durvára vágva), plusz extra szeletelt chili a tálaláshoz
- 4 salotta (durvára vágva)
- 2 fokhagymagerezd
- 1 darab ujjnyi friss gyömbér (meghámozva és felvágva)
- 1 evőkanál csípős füstölt paprika
- 2 lime (héja lereszelve és leve kifacsarva, plusz lime szeletek a tálaláshoz)
- 200 g édesburgonya (hámozva és 1 cm-es kockákra vágva)
- 1 evőkanál repceolaj
- 2 piros kaliforniai paprika (magozva és felszeletelve)
- 4 újhagyma (megmosva és felszeletelve)
- Kis csokor koriander (felaprítva)
- 320 g brokkoli (párolva, tálaláshoz)
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Tedd a chilit, a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a paprikát, a lime héját és levét, valamint 1 evőkanál vizet egy kis konyhai robotgépbe, és pépesítsd simára.
- 2Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tedd az édesburgonyát egy nagy tepsibe, és forgasd össze az olajjal. Add hozzá a currypasztát és a paprikát, majd süsd 35-40 percig, amíg a burgonya megpuhul. Melegítsd fel a grillt magas fokozatra.
- 3A makréla bőrét éles késsel néhány helyen vágd be. Tedd a halat a zöldségek tetejére, bőrével felfelé, majd grillezd 4-5 percig, amíg a bőr felhólyagosodik, és a húsa átsül.
- 4Szórd rá az újhagymát, a koriandert és az extra chilit, majd facsarj rá egy kis lime levet. Tálald párolt brokkolival.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!