Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

Összetevők

  • 1 kg sertéscomb felkockázva
  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma kockákra vágva
  • 2 evőkanál Szafi Reform kókuszolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kisebb paprika
  • Csipet fűszerkömény
  • Bors ízlés szerint
  • 100 g kókuszkrém
  • 30 g Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor

Amennyiben húsmentesen készítenénk - Húshelyettesítő összetevői:

  • 40g Szafi Free natúr zabtöret
  • 50 gramm forró víz
  • 85g Szafi Free tojás nélküli magyaros reggeli/vacsora alappor
  • Só ízlés szerint
  • Füstölt pirospaprika ízlés szerint
  • Fokhagyma vagy fokhagyma por ízlés szerint
  • 15g Szafi Reform galuska lisztkeverék

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

Elkészítés

  • 1
    A kókuszolajban üvegesre dinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
  • 2
    Erre az alapra tesszük a felkockázott húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a füstölt paprikával és felöntjük kevés vízzel, hogy a húst teljesen ellepje.
  • 3
    A többi fűszert is beletesszük majd a felkockázott paradicsomot, paprikát és fedő alatt félpuhára főzzük.
  • 4
    Beletesszük a savanyú káposztát és annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje a káposztás húst, majd fedő alatt készre főzzük.
  • 5
    A kókusztejszínt elkeverjük a magyaros paprikás szósz alapporral és lazítjuk a káposzta levével, majd ráöntjük a készre főtt káposztára és 5-10 percig főzzük.

Amennyiben húsmentesen készítenénk - Húshelyettesítő elkészítése:

  • 1
    A zabtöretet leöntjük az 50 gramm nagyon forró vízzel, lefedjük és 5 percig állni hagyjuk. Ezalatt kimérjük a másik adag vizet, illetve az összes száraz alkotót összekeverjük egymással.
  • 2
    A pihenő után a zabhoz adjuk a többi vizet és a szárazanyagokat, összedolgozzuk és egy formázható masszát kapunk.
  • 3
    Rudakat sodrunk belőle, és tetszőleges méretű kockákra vágjuk. Közben felteszünk forrni sós vizet.
  • 4
    A "húskockákat" forrásban lévő vízbe dobáljuk, és közepes lángon az újraforrástól számított 7-8 percig főzzük, utána leszűrjük.
  • 5
    Amikor elérte az általunk kívánt puhaságot a káposzta, ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet, és beleforgatjuk a “húskockákat.” Alaposan elkeverjük és éppen csak összerotyogtatjuk a készételt, de nem főzzük hosszú ideig.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

Összetevők

Amennyiben húsmentesen készítenénk - Húshelyettesítő összetevői: