4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 8 csirkeszárny
- 8 csontos csirkecomb
- 400 ml száraz fehérbor
- 200 g citrom
- 2 fej fokhagyma
- 1 piros chili paprika
- 8 ág kakukkfű
- 12 evőkanál olívaolaj
- 8 evőkanál vörösborecet
- 8 evőkanál méz
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 narancs reszelt héja
- Frissen őrölt bors
- Só
- Rizs
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A citromot meleg folyó víz alatt alaposan mosd meg, majd vágd 16 szeletre. A fokhagymafejeket hosszában felezd el, a chili paprikát szintén.
- 2A szárnyak végét vágd le, majd az ízületek mentén vágd ketté. A húst a csontok mentén nyisd szét és sózd, borsozd.
- 3Egy magasabb falú serpenyőben közepes lángon hevítsd fel az olajat, és 3-3 perc alatt pirítsd a húst mindkét oldalán aranyszínűre.
- 4Vedd feljebb a tűzhelyt magasabb lángra, és add hozzá a fokhagymát a húshoz, a vágott felületével lefelé. Majd add hozzá a kakukkfüvet, a citromszeleteket, a chili paprikát, a borecetet, a bort és a narancshéjat. Hagyd felforrni a bort. Adj hozzá 400 ml vizet, a mézet és a szójaszószt. Keverd össze, fedd le és forrald alacsony tűzön.
Kifli tipp
Párolt rizzsel tálald. Használhatsz csont nélküli csirkecombokat.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!