Korlátozott ajánlat új vásárlók számára:

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A HÚSGOLYÓKHOZ

  • 250 g darált marhahús
  • 250 g darált sertéshús
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 200 ml tejszín (min. 30%)
  • 130 g hámozott hagyma
  • 40 g vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fehér bors
  • 1 tojás
  • Növényi olaj sütéshez

HOZZÁVALÓK A MÁRTÁSHOZ

  • 100 ml tejszín (min. 30%)
  • 1/2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 400 ml Knorr marha alaplé
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt bors

HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ

  • 4 evőkanál áfonyalekvár
  • 10 petrezselyemlevél

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

A HÚSGOLYÓ ELKÉSZÍTÉSE

  • 1
    A zsemlemorzsát tedd egy tálba, öntsd rá a tejszínt.
  • 2
    Vágd fel a hagymát. Melegítsd fel a vajat egy serpenyőben, közepes lángon. Tedd bele a hagymát állandó keverés mellett 2 percig.
  • 3
    Egy tálban keverd össze a darált húst, a sót, a borsot, a friss fűszereket, a tojást, a hagymát, a vajjal együtt, amiben pirítottad és az áztatott zsemlemorzsát. Keverd a keveréket simára és tedd hűtőbe 2 órára.
  • 4
    Melegítsd elő a sütőt 60 ° C-ra.
  • 5
    A húskeverékből formázz golyókat kézzel.
  • 6
    Egy kisebb serpenyőben melegíts fel kb. 1 cm olajat. Tedd bele a golyókat, majd süsd mindkét oldalát aranyszínűre.
  • 7
    Helyezd a megsült golyókat egy konyhai papírtörlővel bélelt tányérra, és tedd őket az előmelegített sütőbe, hogy melegen tartsa, amíg kisütöd a többit.

A MÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE

  • 1
    Egy serpenyőben közepes lángon forraljuk vissza a marha alaplevet 100 ml-re. Miután forrni kezd borsozd.
  • 2
    Keverd el a kukoricakeményítőt tejszínben.
  • 3
    Ebbe öntsük bele a keményítős tejszínt. Amint újra forrni kezd, keverd el, csökkentsd a hőmérsékletet egyharmadára és főzd 2 percig. Ízlés szerint sózd.

TÁLALÁS

  • 1
    A tányérra önts egy adag mártást, tedd rá a fasírtokat és tegyél egy adag áfonyalekvárt középre.
  • 2
    Aprítsd nagyobb darabokra a petrezselymet és szórd meg vele a húsgombócokat.
Kifli tipp
A húskeverék viszonylag lágy, ezért jobb, ha hosszabb ideig hűtőben tartod formázás előtt. A húsgolyókat hagyományosan burgonyapürével és áfonyaszósszal tálalják, de lehet főtt burgonyával és tejszínes mártással is.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A HÚSGOLYÓKHOZ

HOZZÁVALÓK A MÁRTÁSHOZ

HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ