Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A WRAPHEZ
- 300 g darált marhahús
- 4 szelet cheddar sajt
- egy marék nachos
- 1 fej hagyma
- 2 csemegeuborka
- egy marék római saláta
- kevés olaj a sütéshez
- 2 nagyobb (25 cm-es) tortilla
HOZZÁVALÓK A SZÓSZHOZ
- 2 púpos evőkanál majonéz
- 1 evőkanál joghurt
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál méz
- ½ teáskanál szárított fokhagyma
ELKÉSZÍTÉS
- 1Kezdd a karamellizált hagymával: hámozd meg, vágd félkarikákra, és dobd egy forró serpenyőbe kevés olajjal. Időnként megkeverve pirítsd aranybarnára – pár perc, és kész is. Tedd félre.
- 2A darált húst oszd két részre, formázz belőlük gombócokat, majd forró serpenyőben nyomd szét lapáttal, hogy húspogácsa legyen belőlük. Süsd meg mindkét oldalukat, amíg jól átsülnek.
- 3Keverd össze a szósz hozzávalóit – majonéz, joghurt, mustár, méz és fokhagyma – amíg szép sima lesz.
- 4A nagyobb tortillát kend meg a szósszal (a szélén hagyj kb. 3 cm peremet), jöhet a saláta, a frissen sült húspogácsa, a sajt, az uborka, a karamellizált hagyma és a nachos.
- 5A nagyobb tortillát kend meg a szósszal (a szélén hagyj kb. 3 cm peremet), jöhet a saláta, a frissen sült húspogácsa, a sajt, az uborka, a karamellizált hagyma és a nachos.
- 6A kisebb tortillát is kend meg szósszal, és tedd szósszal lefelé a tetejére.
- 7Most jön a csomagolás: az ujjaiddal hajtogasd befelé a nagyobb tortilla széleit, amíg minden oldalról rá nem simul a töltelékre. Nem kell tökéletesnek lennie, csak legyen jó feszesen zárva.
- 8Forró serpenyőben vagy kontaktgrillben pirítsd meg: először a hajtogatott oldalát lefelé 1–2 percig, amíg aranybarna lesz, majd fordítsd meg, és pirítsd meg a másik oldalát is.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
