• Itt a Kifli virtuális őszi katalógusa! Fedezd fel újdonságainkat, finom borainkat és sajtválogatásainkat!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 500 g érett paradicsom
  • 90 g hámozott hagyma
  • 3 hámozott gerezd fokhagyma
  • 5 ág kakukkfű
  • 2 pirospaprika
  • 2 zöld paprika
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 közepes padlizsán
  • 150 ml olívaolaj
  • Frissen őrölt bors

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Kis kereszt alakban vágj bele a paradicsom héjába a tetején, de ne mélyre. Merítsd 30 másodpercig forrásban lévő vízbe, majd 1 percig jeges vízbe. Hámozd meg a paradicsomot és kockázd fel a húsát 1 cm-es darabokra.
  • 2Finoman aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. Távolítsd el a kakukkfűleveleket az ágról és durván aprítsd fel őket. Vágd fel a paprikát, távolítsd el a magokat és vágd fel a húsát 4 cm hosszú és 0,5 cm széles csíkokra. A cukkinit és a padlizsánt hámozás nélkül vágd fel akkora hasábokra, mint a paprikát. A padlizsán és a cukkini közepét dobd ki.
  • 3Serpenyőben közepes lángon hevíts fel 30 ml olajat, majd pirítsd üvegesre a hagymát.
  • 4Add hozzá a paprikát, fedd le a serpenyőt, vedd harmadára a tüzet és párold 5 percig. Add hozzá a paradicsomot, keverd össze, fedd le ismét a serpenyőt és párold 5 percig. Add hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet, keverd össze, fedd le és párold további 5 percig.
  • 5Vedd le a fedőt, vedd feljebb a lángot és párologtasd el az összes folyadékot a serpenyőből.
  • 6Egy serpenyőben magas lángon hevíts fel 60 ml olajat és időnként megkeverve süsd 5 percig a cukkinit, amíg aranysárga lesz. Tedd szűrőedénybe és hadd lecsöpögni.
  • 7Önts 60 ml olajat a serpenyőbe és időnként megkeverve 5 percig pirítsd benne a padlizsánt. Tedd szűrőedénybe és hagyd lecsöpögni. Add hozzá a padlizsánt és a cukkinit a párolt zöldségekhez. Sózd, borsozd és keverd össze. Melegen tálald.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK