Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 150 g kuszkusz
- 150 g koktélparadicsom
- 100 g lecsepegtetett konzerv csicseriborsó
- 20 g fehér szezámmag
- 10 g rukkola
- 10 db bazsalikomlevél
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál fehérborecet
- Citromlé
- Egy csipet frissen őrölt bors
- 1 csipet só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olajat, add hozzá a kuszkuszt és közepes lángon, folyamatos keverés mellett pirítsd 1 percig. Adj hozzá 240 ml vizet és forrald fel. Vedd le a tűzről, fedd le fedővel és hagyd állni 5-7 percig, amíg az összes vizet fel nem szívja a kuszkusz. A kész kuszkuszt fakanállal lazítsd fel a serpenyő aljáról, hogy ne ragadjon le, és hagyd kihűlni.
- 2Serpenyőben pirítsd aranyszínűre a szezámmagot. Negyedeld fel a paradicsomot. Aprítsd fel durván a bazsalikomot.
- 3Tegyél egy tálba 50 g paradicsomot és keverd össze egy csipet sóval és borssal, 1 teáskanál aprított bazsalikommal és 1 evőkanál olajjal. Add hozzá a rukkolát és keverd össze.
- 4Tegyél egy tálba a kihűlt kuszkuszból, a csicseriborsóból, a maradék paradicsomból, a szezámmagból, a megmaradt bazsalikomból és a citromléből. Keverd össze és adj hozzá sót és borsot ízlés szerint. Adj hozzá ecetet és a maradék olajat és keverd össze.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!