2 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 60 g tikka currypaszta
- 3 gerezd fokhagyma
- Gyömbér (kb. 5 cm hosszú)
- 3 evőkanál olaj
- 200 g görög joghurt
- 400 g csirkemellfilé
- 100 g hagyma
- 100 g kápia paprika
- Só
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Csatos üveg
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Először a fokhagymás-gyömbéres krémet készítsd el. Tegyél a fokhagymát, a gyömbért, 1 evőkanál olajat és egy csipet sót az aprítóba, turmixgépbe vagy mozsárba. Keverj össze mindent krémes állagúra. Ez a keverék zárt edényben vagy csatos üvegben hűtőbe téve több hétig is eláll, így készíthetsz belőle többet is, így máskor elég csak elővenni.
- 2Ezután készítsd el a currypasztás pácot. 2 evőkanál fokhagymás-gyömbéres krémet keverj el a görög joghurttal, 2 evőkanál olajjal és egy csipet sóval.
- 3A hagymát és a paprikát vágd fel nagyobb (kb. 2-3 cm) darabokra, majd add a páchoz.
- 4Kockázd fel a csirkemellfilét tetszőleges nagyságúra (amekkorát szeretnél a nyárson). Tedd a darabokat a pácba.
- 5Addig keverd, amíg az összes darabot be nem fedi a pác, és hagyd benne pácolódni legalább 2 órán át, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át állni hagyod.
- 6A pácolt húst, a hagymát és a paprikát felváltva szúrd fel a nyársakra, majd öntsd rá a maradék páclét.
- 7A nyársakat tapadásmentes serpenyőben, kevés olajjal (lehet nélküle is, de akkor nagyon kell vigyázni, hogy ne ragadjon le a hús), alacsony addig süsd addig, amíg a csirke meg nem sül.
Kifli tipp
A húst grillen is megsütheted.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!