2 SAJTBURGER
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A HAGYMACSATNIHOZ
- Kevés olívaolaj
- 2 nagyobb lilahagyma
- Egy evőkanál nádcukor
- Egy teáskanál méz
- Egy csipet só
- Egy csipet bors
- Egy ág kakukkfű
- Egy csipet őrölt chilipaprika
HOZZÁVALÓK A ZÖLDFŰSZERES SZÓSZHOZ
- 2 evőkanál joghurt
- 150 g krémsajt
- Fél gerezd fokhagyma
- Egy csipet só
- Egy csipet bors
HOZZÁVALÓK A SAJTBURGER ÖSSZEÁLLÍTÁSÁHOZ
- 2 szelet halloumi sajt
- Egy marék apróra vágott friss zöldfűszer
- 2 hamburgerzsemle
- 1 paradicsom
- 2 levél jégsaláta
- Kevés olívaolaj
- 2 savanyú uborka
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
A HAGYMACSATNI ELKÉSZÍTÉSE
- 1Hámozd meg, vágd félbe és vékonyan szeleteld fel a hagymát.
- 2Egy magasabb falú serpenyőben hevítsd fel olívaolajat és pirítsd üvegesre a hagymát. Adj hozzá 1 evőkanál nádcukrot, karamellizáld kissé, majd add hozzá a konyakot és várd meg, amíg elpárolog belőle az alkohol.
- 3Add hozzá a kakukkfüvet és az őrölt chilipaprikát és főzd alacsony lángon, amíg a folyadék fele elpárolog. Végül keverd bele a mézet és sózd ízlés szerint.
A ZÖLDFŰSZERES SZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE
- 1Keverd össze a szószhoz szükséges hozzávalókat és fűszerezd ízlés szerint, majd tedd a hűtőbe.
A SAJTBURGER ELKÉSZÍTÉSE
- 1Kend be a sajtot olívaolajjal és szórd meg szárított kakukkfűvel. Tedd a grillre és süsd meg, amíg enyhén aranyszínű nem lesz.
- 2Vágd félbe a hamburgerzsemlét, kend meg olívaolajjal és grillezd rövid ideig.
- 3Kend meg a zsemlét a szósszal, tegyél rá egy salátalevelet, egy szelet sajtot, egy szelet paradicsomot, néhány szelet savanyú uborkát, végül pedig a hagymacsatnit. A szósszal kend meg a zsemle másik felét is és fedd be vele a sajtburgert.
Kifli tipp
A hagymacsatni ehető hidegen és melegen is. A hűtőben kb. 3 napig áll el. Köretként tálalj grillzöldséget, grillezett spárgát vagy friss zöldségsalátát.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!