Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 250 g polenta
- 150 g konzervkukorica
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 10 g vaj
- 1 kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g konzerv paradicsom
- 2 teáskanál nádcukor
- Olívaolaj
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy edényben keverj össze fél liter vizet fél teáskanál sóval és a vajjal, majd forrald fel. A száraz polentát keverd össze az oregánóval, amit előtte a tenyeredben dörzsölj össze, így jobban kijön az íze. Öntsd a polentás oregánós keveréket a vízbe és keverd el. Hagyd alacsony lángon kb. 5 percig forrni, közben időnként keverd meg.
- 2Eközben aprítsd fel a hagymát, a fokhagymát pedig szeleteld fel. Süsd meg őket 1 evőkanál olívaolajon. Ha a hagyma már aranyszínű, akkor add hozzá a paradicsomot. Keverj hozzá nádcukrot, sót, borsot és hagyd kb. 5 percig a tűzön, hogy elforrjon a levéből.
- 3Miután a polenta elkészült, keverd össze a kukoricával. Egy nagy serpenyőt kenj ki olívaolajjal, majd terítsd el rajta a polentakeveréket. Hagyd egy ideig közepes lángon, hogy kicsit megszilárduljon, és vágd 8 háromszögre.
- 4Keverd össze a paradicsomos keveréket.
- 5A polenta palacsintát kínálhatod magában a paradicsomos mártással, vagy akár köretként is. Friss újhagymával még ízletesebb.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!