Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 250 g polenta
  • 150 g konzervkukorica
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 10 g vaj
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g konzerv paradicsom
  • 2 teáskanál nádcukor
  • Olívaolaj
  • Bors

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Egy edényben keverj össze fél liter vizet fél teáskanál sóval és a vajjal, majd forrald fel. A száraz polentát keverd össze az oregánóval, amit előtte a tenyeredben dörzsölj össze, így jobban kijön az íze. Öntsd a polentás oregánós keveréket a vízbe és keverd el. Hagyd alacsony lángon kb. 5 percig forrni, közben időnként keverd meg.
  • 2Eközben aprítsd fel a hagymát, a fokhagymát pedig szeleteld fel. Süsd meg őket 1 evőkanál olívaolajon. Ha a hagyma már aranyszínű, akkor add hozzá a paradicsomot. Keverj hozzá nádcukrot, sót, borsot és hagyd kb. 5 percig a tűzön, hogy elforrjon a levéből.
  • 3Miután a polenta elkészült, keverd össze a kukoricával. Egy nagy serpenyőt kenj ki olívaolajjal, majd terítsd el rajta a polentakeveréket. Hagyd egy ideig közepes lángon, hogy kicsit megszilárduljon, és vágd 8 háromszögre.
  • 4Keverd össze a paradicsomos keveréket.
  • 5A polenta palacsintát kínálhatod magában a paradicsomos mártással, vagy akár köretként is. Friss újhagymával még ízletesebb.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK