8 SZELET
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 300 g leveles tészta
- 500 g zöld spárga
- 250 g ricotta
- 3 tojás
- 2 kisebb lilahagymát
- 5 ág friss kakukkfű
- 50 ml tej
- 1 evőkanál olívaolaj + a forma kikenéséhez
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Nyújtsd ki a levelestésztát és tedd kiolajozott, kb. 28 cm átmérőjű tortaformára. A szélét hajtsd vissza, hogy vastagabb legyen. Szúrd át a tésztát villával. Fedd le sütőpapírral és tegyél rá valami nehezéket, hogy ne fújódjon fel. Nehezékként használhatsz például száraz babot, kisebb köveket vagy akár egy olyan edényt, aminek kisebb az átmérője, mint a sütőforma. Süsd 10-12 percig. Ezután csökkentsd a sütő hőmérésékletét 180 fokra.
- 2A tészta elősütése közben készítsd el a tölteléket. Mosd meg a spárgát és vágd le a fás végeket. szeleteld fel kb. 2 cm-es darabokra, de ne mindet, néhány darabot hagyj egészben, ez kell majd a torta tetejére. Vágd félkör alakú szeletekre a hagymát, de ebből is tegyél néhányat félre a tetejéhez. Egy kanál hagymát piríts meg egy kanál olajon, 2 ág apróra vágott kakukkfűvel együtt. Ezután tedd bele a spárgákat (a darabokat és az egészet is), és főzd további 4 percig. Ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal.
- 3Egy tálban keverd össze a tojásokat a tejjel, az apróra vágott kakukkfűvel, sóval és borssal.
- 4Miután megsült a tészta, vedd le róla a nehezéket és a sütőpapírt. Tedd rá a darabolt spárgás keveréket, majd a ricottás réteget, amire pedig a tojásos keveréket. Tetejére pedig jöhetnek az egészben hagyott spárgák és hagymák. Süsd 30-35 percig.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!