• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
4 ADAG

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 24 garnélarák, 16–20 méretű
  • 1 citrom leve
  • Narancs leve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál apróra vágott gyömbér
  • 2 evőkanál durvára vágott koriander
  • 1 lime tálaláshoz
  • Ízlés szerint chilipaprika

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Távolítsd el a garnélarákok fejét, abból pedig nyomkodd ki a lét egy tálba. A garnélarákok páncélját távolítsd el a farokrészig. Egy másik tálban keverd össze a megpucolt rákokat citrom- és narancslével, adj hozzá 2 csipet sót, keverd össze és hagyd pihenni kb. 10 percig.
  • 2Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon és tedd a serpenyőbe a garnélákat. Pirítsd őket fél percig, majd fordítsd meg őket. Adj hozzá gyömbért, ízlés szerint apróra vágott chilipaprikát és apróra vágott fokhagymát. Süsd még fél percig.
  • 3A fejekből kinyomkodott levet add hozzá a citrusos pácléhez, amiben pácoltad a rákokat.
  • 4A páclét öntsd a serpenyőbe és főzd 1 percig, időnként megkavarva. Vedd le a tűzről és keverj hozzá friss koriandert. Tálald lime-mal és fehér kenyérrel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK