Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 400 g burgonya
  • 2 db (egyenként 150 g) pontyfilé
  • 40 g sima liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál édes pirospaprika
  • 1 kanál disznózsír
  • Metélőhagyma díszítéshez
  • Citrom ízesítéshez

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Mosd meg a hámozatlan burgonyát, majd sós vízben lassan főzd meg. Öntsd ki a főzővizet, hagyd kihűlni a burgonyákat, majd vágd őket egyenként nyolcfelé.
  • 2Tisztítsd meg a filéket, majd töröld őket szárazra. Ezután egymástól fél cm-es távolságra vágj mélyedéseket a halfilékbe azok bőrös oldalán. Hámozd meg a fokhagymát. Préselj össze egy gerezdet és keverd össze egy csipet sóval, majd dörzsöld be vele a hal bőr nélküli oldalát. A második gerezdet vágd szeletekre, ezeket pedig nyomkodd a ponty bőrébe vágott mélyedésekbe. Sózd meg a halat mindkét oldalán. Keverd össze a borsot és a lisztet, majd forgasd meg benne a halat.
  • 3Melegítsd fel a zsírt egy serpenyőben alacsony hőmérsékleten. Fektesd a halakat a serpenyőbe, először a bőrrel lefelé és süsd őket négy percig. Ezután fordítsd meg őket, tedd a serpenyőbe a felszeletelt burgonyát, és 4-5 percig süsd együtt a hallal, amíg aranyló színű nem lesz minden.
  • 4Sózd meg és tálald ízlés szerint apróra vágott metélőhagymával, valamint egy szelet citrommal.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK