Navigáció kihagyása
  • Kedves Kiflis,
    hogy minden kiszállítás gördülékenyen menjen, a rendelés kiegészítése a kiszállítás előtt 24 óráig lehetséges. Csak egy gyors emlékeztető: add le a rendelésed egy kicsit korábban a megszokottnál.
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

Hozzávalók

  • 200 g tofu
  • 1 ek étolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek friss gyömbér, reszelve
  • 2 ek vörös curry paszta
  • 2 ek mogyoróvaj
  • 250 ml kókusztej
  • 100 ml zöldségalaplé
  • 100 g spenót
  • 1 tk lime-lé
  • Só ízlés szerint
  • 120 g basmati vagy jázminrizs

Elkészítés

  • 1
    Főzd meg a rizst a csomagolás utasítása szerint.
  • 2
    A tofut vágd falatnyi kockákra. A hagymát finomra vágd, a fokhagymát aprítsd, a gyömbért reszeld le.
  • 3
    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, add hozzá a hagymát, és pirítsd kb. 2 percig, amíg megpuhul. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd főzd további 30 másodpercig.
  • 4
    Keverd bele a curry pasztát és a mogyoróvajat, és rövid ideig melegítsd, hogy az ízek felszabaduljanak.
  • 5
    Öntsd fel a kókusztejjel és a zöldségalaplével, majd gyöngyözve főzd.
  • 6
    Add hozzá a tofut, és főzd kb. 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
  • 7
    Add hozzá a spenótot vagy a zöldbabot és a lime-levet, majd főzd még 2 percig.
  • 8
    Kóstold meg, és ízlés szerint sózd.
  • 9
    Párolt rizzsel tálald!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

Hozzávalók