Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
Hozzávalók
- 200 g tofu
- 1 ek étolaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek friss gyömbér, reszelve
- 2 ek vörös curry paszta
- 2 ek mogyoróvaj
- 250 ml kókusztej
- 100 ml zöldségalaplé
- 100 g spenót
- 1 tk lime-lé
- Só ízlés szerint
- 120 g basmati vagy jázminrizs
Elkészítés
- 1Főzd meg a rizst a csomagolás utasítása szerint.
- 2A tofut vágd falatnyi kockákra. A hagymát finomra vágd, a fokhagymát aprítsd, a gyömbért reszeld le.
- 3Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, add hozzá a hagymát, és pirítsd kb. 2 percig, amíg megpuhul. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd főzd további 30 másodpercig.
- 4Keverd bele a curry pasztát és a mogyoróvajat, és rövid ideig melegítsd, hogy az ízek felszabaduljanak.
- 5Öntsd fel a kókusztejjel és a zöldségalaplével, majd gyöngyözve főzd.
- 6Add hozzá a tofut, és főzd kb. 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
- 7Add hozzá a spenótot vagy a zöldbabot és a lime-levet, majd főzd még 2 percig.
- 8Kóstold meg, és ízlés szerint sózd.
- 9Párolt rizzsel tálald!

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!