• Kedves Kiflis! Van egy mentő ötletünk: mentsd el a Visa kártyádat és nyerj 1 hónapos ingyenes Prémium tagságot 2024.02.19.-03.31. között - minden NEGYEDIK nyer!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

Borajánló

  • Magyar vörösborok

Hozzávalók

  • 600 g szarvasgerinc, tisztítva, hártyázva (vagy egyéb szarvashús)
  • 400 g burgonya, tisztítva, kockára vágva
  • 100 g liszt
  • 300 g lilahagyma, tisztítva, félfőre vágva
  • 100 g cukor
  • 200 g vörösbor
  • 1 szál póréhagyma
  • 2-3 szál kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g libazsír

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

Borajánló

  • 1Régen mindig télen tartották a legnagyobb vadászatokat, ezért szinte természetes volt, hogy a hűvös hónapokban gyakrabban kerül vadhús az asztalra. Márpedig egy fejedelmi vadhoz nemes bor illik. Igaz, hogy ma már nem kell a vadászidényhez igazítanunk az étrendünket, de komolyabb húsokat mégis inkább télen kíván az ember. Ehhez a szarvasgerinchez válasszunk egy mély, gazdag beltartalmú, testes vöröset: egy csúcskategóriás bikavért, egy villányi franc-t, vagy akár egy bordeaux-i házasítást valamelyik melegebb borvidékünkről.

Elkészítés

  • 1A szarvasgerincből 150 grammos darabokat vágunk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
  • 2A felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és alaposan elkeverjük. Ha nagyon sűrű lenne a massza, a főzővízzel hígítjuk. Ne legyen folyós, akkor jó, ha elválik az edény falától.
  • 3Két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából, tányérra rakjuk őket, és a sütésig hűtőben tároljuk.
  • 4Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a lilahagymát, elkeverjük, majd felöntjük a vörösborral. Addig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul, és el nem fő a leve.
  • 5A póréhagymát hajszálvékony csíkokra vágjuk, keményítővel összeforgatjuk, majd forró olajban, sűrű kevergetés mellett ropogós chipset sütünk belőle.
  • 6A húst egy serpenyőben körbesütjük, közben mellédobjuk a kakukkfüvet és a gerezd fokhagymát. Miután minden oldala aranybarna, 180 fokos sütőben a kívánt állagúra sütjük.
  • 7A libazsírt felhevítjük egy serpenyőben, és a dödöllék minden oldalát aranybarnára sütjük benne.
  • 8Tálaláskor a húst elhelyezzük a tányéron, mellé szedjük a dödöllét és a lilahagyma lekvárt, majd a tetejére halmozzuk a póréhagyma chipset.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

Borajánló

Hozzávalók