Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 90 g száraz spagetti
- 40 g finomra reszelt érett pecorino
- 3 garnélarák fejével együtt (méret: 16-21)
- 30 g hideg vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
- ½ teáskanál frissen őrölt bors
- Só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Forralj fel 3 liter vizet egy lábasban és sózd 3 evőkanál sóval, majd ebben főzd meg a tésztát. Miután megfőtt, engedd le, majd önts rá 80 ml vizet és tedd félre.
- 2Hámozd meg a garnélarákokat, a fejüket távolítsd el és tedd félre, majd vágd a rákokat egyenként ötfelé.
- 3Egy serpenyőben melegítsd fel közepes hőmérsékleten az olajat, préseld bele a garnélarák-fejeket, majd tedd azokat a serpenyőbe. Hagyd egy percig pihenni. Add hozzá a szeletelt garnélarákot, és gyakori keverés mellett süsd 1 percig. Adj hozzá egy csipet sót és a bors nagy részét, majd adj hozzá 40 ml tésztavizet. Végül keverd össze. A garnélafejeket vedd ki a serpenyőből majd dobd ki.
- 4Add hozzá a főtt tésztát, a maradék tésztavizet, a hideg vajat és a felkockázott pecorinót, majd keverd addig, amíg a vaj meg nem olvad. Add hozzá a maradék borsot, valamint a metélőhagymát és dolgozd össze. Ezt követően tálald rögtön.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!