Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 500 g spagetti
- Fél csomag spenót
- 1 csomag szeletelt sajt
- 2 db paprika
- 12 db zöld és 4 db fekete olívabogyó
- Só
HOZZÁVALÓK A PARADICSOMSZÓSZHOZ
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 doboz paradicsompüré
- 800 g zúzott paradicsom
- 1 csomag mozzarella
- Só
- Bors
HOZZÁVALÓK A TÉSZTA BESZÍNEZÉSÉHEZ
- Egy marék áfonya kékre színezi a tésztát
- 1 evőkanál kurkuma sárgára színezi a tésztát
- 1 evőkanál fahéj narancssárgára színezi a tésztát
- 4 evőkanál ecetes cékla vörösre színezi a tésztát
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
A TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE
- 1Tedd a pürésített spenót felét egy fazékba. Fagyasztott spenótból is készítheted, majd a forrásban lévő vízben felenged. Önts vizet a spenótra (annyira, hogy a spagetti és az edény teteje között legalább 5 cm legyen). Sózd, majd forrald fel.
- 2Tedd a spagettit a forrásban lévő vízbe a spenótpürével, majd a csomagoláson feltüntetett ideig főzd.
- 3Ha megfőtt a spagetti, szűrd le. Ha zavarnak a spenótmaradványok a tésztán, akár le is öblítheted őket.
- 4A felszeletelt sajtból késsel vágj ki 8 kört és 8 kisebb háromszöget, ezek lesznek a szörny szemei és fogai. Vágj ki 8 kisebb kört a paprikából, az olajbogyókat pedig vágd ketté.
- 5A kép szerint tálald. Először egy adag tésztát szedj a tányérra, tedd rá a paradicsomszószt kör alakban. A szemek a sajtból lesznek, amire fektesd rá a paprikát, amire pedig a fél fekete olajbogyót. A szájához a zöld olajbogyókat rendezd el, fogaknak pedig a sajtból kivágott formákat.
A PARADICSOMSZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE
- 1Aprítsd fel a hagymát és olívaolajon pirítsd meg. A hagyma dinsztelése után add hozzá az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát. Keverd össze.
- 2Add hozzá a paradicsompürét, majd közepes lángon párold kb. 1 percig.
- 3Ezután add hozzá a darabolt paradicsomkonzervet a keverékhez, keverd össze és hagyd a tűzön kb. 5 percig.
- 4Sózd és borsozd, végül add hozzá a reszelt mozzarellát.
Kifli tipp
A tészta lehet más színű is, természetes színezékekkel is. Ha a spagettihez néhány evőkanál ecetes céklát adsz, akkor vöröses színű lesz. Sárga tésztát őrölt kurkumával tudsz készíteni. Gyönyörű kékes-lilás színt érhetsz el, ha egy marék zúzott áfonyát adsz hozzá a forrásban lévő vízhez. A narancsos- barnás tésztát a fahéj hozzáadásával kaphatsz.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!