Skip navigation
  • Szerezz 3000 extra kreditet! Adj le egy hétfő nap végéig kiszállított rendelést legalább 30.000 Ft értékben, és 3000 kredit jóváírást kapsz, amely 7 napig felhasználható.
     Használd ki és spórolj!
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

  • 270 g finomliszt (sima búzaliszt)
  • 2 teáskanál kakaópor (holland)
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 50 g porcukor
  • ¾ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • Csipetnyi só
  • 65 g hideg vaj
  • 1 db tojás
  • 100 g folyékony méz
  • 1 db tojásfehérje a kenéshez

HOZZÁVALÓK A CUKORMÁZHOZ

  • 35 g tojásfehérje (kb. 1 db)
  • 165 g porcukor
  • ½ teáskanál kukoricakeményítő

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Kezdődjön a gyúrás! Egy tálban keverd össze a lisztet, a fűszerkeveréket, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipetnyi sót és a porcukrot.
  • 2
    Keverd el jól ezt a száraz alapot, majd add hozzá a vajat és a tojást. Ujjaid segítségével vagy konyhai robotgépben morzsold össze az egészet, amíg morzsás állagot kapsz.
  • 3
    Végül öntsd hozzá a mézet, és gyúrj belőle egy enyhén ragadós, sima tésztát, ami állagra a gyurmára hasonlít.
  • 4
    Csomagold be fóliába, és tedd a hűtőbe legalább 3 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára bent hagyod!
  • 5
    Irány a sütés! Amikor a tészta már pihent, melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra, és bélelj ki két tepsit sütőpapírral.
  • 6
    Enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 4-5 mm vastagra. Használj különféle kiszúrókat, és vágd ki a formákat!
  • 7
    Helyezd át őket a tepsire. Fontos, hogy egyszerre mindig hasonló méretű formákat süss, így biztosan egyszerre sülnek meg tökéletesen!
  • 8
    Told a forró sütőbe, és süsd kb. 8-10 percig.
  • 9
    Kiflis trükk: mint kiveszed a tepsit, azonnal kend meg a mézeskalácsokat egy enyhén felvert tojásfehérjével. Ettől lesznek gyönyörűen fényesek.
  • 10
    Hagyd a tepsiben kissé hűlni, majd tedd át egy rácsra, és hagyd, hogy teljesen szobahőmérsékletűre hűljenek.
  • 11
    Díszítés jön! Amikor a sütik kihűltek, készítsd el a cukormázt: a tojásfehérjét kissé verd fel villával, majd szitáld hozzá a porcukrot és a keményítőt. Keverd addig, amíg egy sűrű, fényes mázat nem kapsz. A máznak sűrűnek kell lennie, de még éppen hogy le kell tudnia cseppenni a kanálról.
  • 12
    Ha túl sűrű, adj hozzá egy pici citromlevet, ha túl híg, tegyél bele még egy kevés cukrot.
  • 13
    Töltsd a máz egy részét egy nyomózsákba, vágj le egy egészen pici sarkot, és díszítsd vékony vonalakkal a mézeskalácsokat, ahogy a fantáziád diktálja.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A CUKORMÁZHOZ