Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 250 g kókuszreszelék
  • 250 g tojásfehérje
  • 430 g cukor
  • 50 g lekvár

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ

  • Habzsák
  • Sütőpapír

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Helyezz egy lábast a tűzhelyre, magasságának egyharmadáig töltsd fel vízzel és hagyd felforrni. Amint felforr a víz, vedd lejjebb a tűzhelyet és hagyd éppen forráspont alatt a vizet.
  • 2
    Helyezz egy hőálló edényt a lábasra úgy, hogy annak alja ne érjen hozzá a vízhez. Az edényben keverd össze habverővel a tojásfehérjét és a cukrot, és keverd addig, amíg a felmelegszik és elkezd gőzölögni. Add hozzá a lekvárt és keverd össze. Ezután adagold a keveréket konyhai robotgép táljába és verd fel. Szórd meg a kókuszreszelékkel és keverd kihűlésig.
  • 3
    Béleld ki sütőpapírral a tepsit és töltsd a keveréket egy kerek fejű cukrászzsákba. A zsákkal adagolj 4 cm átmérőjű kerek formákat a sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd 1 óráig szobahőmérsékleten megszilárdulni.
  • 4
    Állítsd a sütőt 130°C-ra. Tedd a tepsit a sütőbe és 20 percig süsd világosbarnára a linzereket. Ezután 20°C-kal csökkentsd a hőfokot és még további 5 percig süsd.
Tip
Ne félj attól, a lábasban véletlenül felvered a tojásfehérjét és a cukrot - ennyi cukorral nem képződik hab. A jól felvert massza gyönyörűen fényes. A masszát azért kell felmelegíteni, hogy szilárd állagú legyen. Használj olyan ízű lekvárt, mint a ribizli- vagy szederlekvár, ezeknek az íze jobban "passzol". Ha a lekvárban nagyobb gyümölcsdarabok vannak, törjük őket össze. Meg kell várni, amíg a massza lehűl, különben a cukrászzsákkal történő adagoláskor szétfolyik. A kekszeket ne tedd be a hűtőbe, hagyd őket szobahőmérsékleten. Onnan tudod, hogy a keksz rendesen megszilárdult, hogy nem tudod benyomni a felszínüket. Felszínük ropogós. Ha a keksz könnyen elválik a sütőpapírtól, akkor elkészült. Az elkészítéshez szükséged lesz egy konyhai robotgépre és egy kerek hegyű habzsákra.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

250 g kókuszreszelék

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ