Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 12 db tojás
  • 220 g kristálycukor
  • 750 ml világos rum
  • 1,2 liter teljes tej
  • 120 g sütőtökpüré
  • 5 ml vaníliakivonat
  • 2 g őrölt fahéj
  • Tejszínhab ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Válaszd szét a tojásokat; a fehérjéket tedd hűtőbe.
  • 2
    A sárgákat kézi- vagy állómixerrel habosítsd krémesre.
  • 3
    Fokozatosan add hozzá az első 110 g cukrot, és nagy fokozaton verd sűrű, halvány krémmé.
  • 4
    Keverd hozzá a rumot, a tejet, a sütőtökpürét, a vaníliát és a fahéjat. Fedd le, hűtsd legalább 2 órát.
  • 5
    A hideg tojásfehérjéket verd lágy habbá.
  • 6
    Szórd hozzá a második 110 g cukrot, és verd kemény habbá.
  • 7
    A lehűtött rumos-tejes keveréket óvatosan, spatulával forgasd a fehérjehabba.
  • 8
    Martinis poharakba töltsd, tetejére tegyél egy kanál tejszínhabot, és reszelj rá friss szerecsendiót.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK