• Itt a Kifli virtuális őszi katalógusa! Fedezd fel újdonságainkat, finom borainkat és sajtválogatásainkat!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1.2 kg uborka - fürtös
  • 1 csokor kapor (friss)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál só
  • 2 szelet kenyér - fehér (szikkadt)

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • 1 db 1.7 L-es befőttes üveg

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Az uborkát alaposan tisztítsuk meg és vágjuk le a végeit. A két végénél egymásra merőlegesen vágjuk be. Az üveg aljába tegyük bele a kapor és a fokhagymák felét.
  • 2Ezután rendezzük el benne az uborkákat. Tegyük a tetejére a maradék kaprot és fokhagymát, végül zárjuk le a kenyérrel.
  • 3Csészealjjal zárjuk le az üveget és tegyük meleg helyre, de ne tegyük ki a tűző napra.
  • 4Pár naponta nézzük meg, és ha a víz elpárolgott, pótoljuk sós vízzel.
  • 50,9 liter langyos vízbe olduk fel a sót, majd sós vízzel töltsük fel az üveget.
  • 6Időjárástól függően 3-4 nap alatt elkészül az uborkánk, ezt kóstolással tudjuk megállapítani. Ha késznek ítéljük, szedjük le róla a kenyeret és a kaprot, majd helyezzük egy dobozba az uborkákat és egy szűrőn keresztül ráöntjük a levet is, majd mellé rakjuk a fokhagymákat. Hidegen fogyasszuk!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET