1 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1.2 kg uborka - fürtös
- 1 csokor kapor (friss)
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál só
- 2 szelet kenyér - fehér (szikkadt)
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- 1 db 1.7 L-es befőttes üveg
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az uborkát alaposan tisztítsuk meg és vágjuk le a végeit. A két végénél egymásra merőlegesen vágjuk be. Az üveg aljába tegyük bele a kapor és a fokhagymák felét.
- 2Ezután rendezzük el benne az uborkákat. Tegyük a tetejére a maradék kaprot és fokhagymát, végül zárjuk le a kenyérrel.
- 3Csészealjjal zárjuk le az üveget és tegyük meleg helyre, de ne tegyük ki a tűző napra.
- 4Pár naponta nézzük meg, és ha a víz elpárolgott, pótoljuk sós vízzel.
- 50,9 liter langyos vízbe olduk fel a sót, majd sós vízzel töltsük fel az üveget.
- 6Időjárástól függően 3-4 nap alatt elkészül az uborkánk, ezt kóstolással tudjuk megállapítani. Ha késznek ítéljük, szedjük le róla a kenyeret és a kaprot, majd helyezzük egy dobozba az uborkákat és egy szűrőn keresztül ráöntjük a levet is, majd mellé rakjuk a fokhagymákat. Hidegen fogyasszuk!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!