Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1.2 kg uborka - fürtös
  • 1 csokor kapor (friss)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál só
  • 2 szelet kenyér - fehér (szikkadt)

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • 1 db 1.7 L-es befőttes üveg

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Az uborkát alaposan tisztítsuk meg és vágjuk le a végeit. A két végénél egymásra merőlegesen vágjuk be. Az üveg aljába tegyük bele a kapor és a fokhagymák felét.
  • 2
    Ezután rendezzük el benne az uborkákat. Tegyük a tetejére a maradék kaprot és fokhagymát, végül zárjuk le a kenyérrel.
  • 3
    Csészealjjal zárjuk le az üveget és tegyük meleg helyre, de ne tegyük ki a tűző napra.
  • 4
    Pár naponta nézzük meg, és ha a víz elpárolgott, pótoljuk sós vízzel.
  • 5
    0,9 liter langyos vízbe olduk fel a sót, majd sós vízzel töltsük fel az üveget.
  • 6
    Időjárástól függően 3-4 nap alatt elkészül az uborkánk, ezt kóstolással tudjuk megállapítani. Ha késznek ítéljük, szedjük le róla a kenyeret és a kaprot, majd helyezzük egy dobozba az uborkákat és egy szűrőn keresztül ráöntjük a levet is, majd mellé rakjuk a fokhagymákat. Hidegen fogyasszuk!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

1.2 kg uborka - fürtös

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET