Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A SALÁTÁHOZ

  • 170 g
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1/2 kígyóuborka
  • 50g fetasajt
  • 3 szelet bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 marék friss menta
  • 1 marék friss kapor
  • Kevés olaj a bacon pirításához

HOZZÁVALÓK A DRESSZINGHEZ

  • 30 g olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál méz
  • Csipet só
  • Csipet bors

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Öntsd az orzo tésztát egy kis fazékba, fedd le körülbelül 500 ml vízzel, és főzd 10 percig, vagy amíg megpuhul (vagy kövesd a csomagoláson található utasításokat).
  • 2
    Közben egy csepp olajban serpenyőben süsd a szalonna mindkét oldalát ropogósra. Tedd át egy papírtörlővel bélelt tányérra, hogy felszívja a felesleges zsírt.
  • 3
    Szűrd le a főtt orzo tésztát, és tedd át egy salátástálba. Add hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót, a kockára vágott uborkát, az apróra vágott fűszernövényeket, a vékonyra szeletelt lilahagymát, a morzsolt fetát és a kisebb darabokra tört ropogós bacont.
  • 4
    Készítsd el az öntetet úgy, hogy az olívaolajat összekevered a citromlével, a préselt fokhagymával, a mézzel, a sóval és a borssal. Öntsd rá a salátára, és alaposan forgasd össze az egészet, hogy az ízek összeérjenek.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A SALÁTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A DRESSZINGHEZ