Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A SALÁTÁHOZ
- 170 g
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1/2 kígyóuborka
- 50g fetasajt
- 3 szelet bacon
- 1 db vöröshagyma
- 1 marék friss menta
- 1 marék friss kapor
- Kevés olaj a bacon pirításához
HOZZÁVALÓK A DRESSZINGHEZ
- 30 g olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál méz
- Csipet só
- Csipet bors
ELKÉSZÍTÉS
- 1Öntsd az orzo tésztát egy kis fazékba, fedd le körülbelül 500 ml vízzel, és főzd 10 percig, vagy amíg megpuhul (vagy kövesd a csomagoláson található utasításokat).
- 2Közben egy csepp olajban serpenyőben süsd a szalonna mindkét oldalát ropogósra. Tedd át egy papírtörlővel bélelt tányérra, hogy felszívja a felesleges zsírt.
- 3Szűrd le a főtt orzo tésztát, és tedd át egy salátástálba. Add hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót, a kockára vágott uborkát, az apróra vágott fűszernövényeket, a vékonyra szeletelt lilahagymát, a morzsolt fetát és a kisebb darabokra tört ropogós bacont.
- 4Készítsd el az öntetet úgy, hogy az olívaolajat összekevered a citromlével, a préselt fokhagymával, a mézzel, a sóval és a borssal. Öntsd rá a salátára, és alaposan forgasd össze az egészet, hogy az ízek összeérjenek.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
