Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
Hozzávalók
- 1 tasak instant burgonyapüré (113 g)
- Zöldfűszerek a burgonyapürébe ízlés szerint
- Vaj a burgonyapürébe ízlés szerint
- 473 ml zsíros tej, felforralva
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 2 tojássárgája
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- Olajspray
Szükséges eszközök
- Sütőpapír
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
Elkészítés
- 1Öntsük a forró tejet egy közepes tálba az instant burgonyapürével, és hagyjuk állni 5 percig, hogy hidratálódjon.
- 2Keverjük össze a burgonyapürét és a tejet, hogy homogén állagot kapjunk.
- 3Forgassuk bele a reszelt parmezánt, tojássárgáját és fokhagymát, amíg jól el nem keverednek.
- 4Vágjunk 12, egyenként 5 × 5 centiméteres négyzetet a sütőpapírból.
- 5Illesszük a habzsákra a csillag alakú csővéget, majd töltsük meg a burgonyás keverékkel.
- 6Nyomjuk ki a kupacokat úgy, hogy először a habzsák csúcsát a sütőpapírhoz illesztjük, és lassan emeljük felfelé, hogy hullámos halmokat kapjunk. Ha 6,3–7,6 centiméter magas kupacokat kapunk, megállunk.
- 7Helyezzük a halmokat egy tepsire, majd 15 percre a fagyasztóba.
- 8Helyezzük a sütőtálcát a COSORI Air Fryer kosarába.
- 9Válasszuk ki a Grill (Grillezés) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 205 °C-ra, az időt pedig 10 percre, majd koppintsunk a Start/Pause (Indítás/szüneteltetés) lehetőségre az előmelegítéshez.
- 10Permetezzük le az előmelegített sütőtálcát olajspray-vel.
- 11Helyezzük a sütőpapírnégyzeteket a burgonyahalmokkal az előmelegített sütőtálcára, és permetezzük le őket olajsprayvel.
- 12Vegyük ki, ha elkészült, és tálaljuk.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!