4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg édesburgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál fokhagyma-granulátum
- 1 evőkanál füstölt paprika
- 1 evőkanál só
- 1/2 evőkanál őrölt fekete bors
HOZZÁVALÓK A MÁRTÁSHOZ
- 1 pohár tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Mosd meg az édesburgonyát és vágd hasábokra. Egy tálban keverd el az olívaolajjal. Keverd össze az összes fűszert, öntsd rá a burgonyákra és alaposan keverd el kézzel, hogy minden hasábra egyenletesen jusson. Terítsd el őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- 2Süsd a krumplit 200°C-on, amíg aranyszínűvé nem válik (ez kb. 15-20 perc). Ezután forgasd meg őket és süsd meg a másik oldalukat is.
- 3Tálalhatod köretként is, vagy akár mártással. Jól illik hozzá például a fokhagymás-tejfölös mártás.
A MÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE
- 1Keverd össze a tejfölt a zúzott fokhagymával, majd ízlés szerint sózd és borsozd.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!