Buy all ingredients right below the recipe
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 1 üveg kockázott birsalma befőtt (kb. 400 g, lecsöpögtetve)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 ek cukor
- 8 db zabkeksz vagy vajas keksz
- 1 tk fahéj (opcionális)
- 1 ek vaj (a morzsához)
Elkészítés
- 1Puding főzése: A vaníliás pudingport keverd el a tejjel és cukorral, majd főzd sűrűre a csomagolás szerint. Hagyd langyosra hűlni.
- 2Morzsa elkészítése: A kekszeket törd össze durvára, keverd össze fahéjjal, és pirítsd meg egy serpenyőben vajon 2–3 perc alatt, amíg illatos és enyhén ropogós lesz.
- 3Rétegezés: Poharakba rétegezd: alulra morzsa, rá egy adag puding, majd a kockázott birsalma. Ismételd, amíg elfogynak az alapanyagok. A tetejére morzsa kerüljön.
- 4Tálalás: Fogyasztható azonnal, de ha hűtőbe teszed 1–2 órára, még jobban összeérnek az ízek.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
