Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg őzcomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • 1 ek ecet
  • Fél citrom reszelt héja és leve
  • 1 db babérlevél
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • Burgonya a körethez

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Alaposan mosd meg a húst, távolítsd el a csontját, sózd és tűzdeld meg 15 dkg füstölt szalonnával.
  • 2
    Mikor felforrt, add hozzá a húst, és alacsonyabb lángon párold puhára.
  • 3
    Karikáud fel a répát és a petrezselymet és tedd egy lábasba. Öntsd fel körülbelül 5 dl vízzel és add hozzá az ecetet, a babérlevelet és a fél citrom reszelt héját. Ezt forrald fel.
  • 4
    Miután a hús megpuhult, tedd át egy tepsibe és süsd sütőben pirulásig.
  • 5
    A főzőlevet szűrd át. A 10 dkg vajból és 2 ek lisztből készíts rántást, ereszd fel az átszűrt főzőlével, valamint a 2 dl tejföllel, és tegyél hozzá egy kis citromlevet is.
  • 6
    Tálalásnál önts a mártásból a felszeletelt húsra, köretként pedig használj burgonyát.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

1 kg őzcomb