Skip navigation
  • Kedves Kiflis! Az első vásárlásodhoz küldünk ajándékba egy Cloud9 trópusi jégkrémet is, hogy még emlékezetesebben induljon a kapcsolatunk. Köszönjük a bizalmat!

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 24 garnélarák, 16–20 méretű
  • 1 citrom leve
  • Narancs leve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál apróra vágott gyömbér
  • 2 evőkanál durvára vágott koriander
  • 1 lime tálaláshoz
  • Ízlés szerint chilipaprika

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Távolítsd el a garnélarákok fejét, abból pedig nyomkodd ki a lét egy tálba. A garnélarákok páncélját távolítsd el a farokrészig. Egy másik tálban keverd össze a megpucolt rákokat citrom- és narancslével, adj hozzá 2 csipet sót, keverd össze és hagyd pihenni kb. 10 percig.
  • 2
    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon és tedd a serpenyőbe a garnélákat. Pirítsd őket fél percig, majd fordítsd meg őket. Adj hozzá gyömbért, ízlés szerint apróra vágott chilipaprikát és apróra vágott fokhagymát. Süsd még fél percig.
  • 3
    A fejekből kinyomkodott levet add hozzá a citrusos pácléhez, amiben pácoltad a rákokat.
  • 4
    A páclét öntsd a serpenyőbe és főzd 1 percig, időnként megkavarva. Vedd le a tűzről és keverj hozzá friss koriandert. Tálald lime-mal és fehér kenyérrel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

24 garnélarák, 16–20 méretű