20 DARAB
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 200 g kukoricadara
- 500 g túró
- Csipet só
HOZZÁVALÓK A PANÍRHOZ
- 50 g margarin
- 100 g Biopont gluténmentes panírmorzsa
HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ
- 200 ml tejföl
- Porcukor
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Tegyél fel 500 ml vizet egy csipetnyi sóval forrni.
- 2A forrásban lévő vízbe szórd bele a kukoricadarát és közben folyamatosan keverd.
- 3Főzd alacsony hőfokon amíg egészen besűrűsödik és nehezen keverhetővé válik. Ez kb. 4-5 perc alatt következik be.
- 4Ekkor vedd le a tűzről és morzsold a forró darához a túrót, majd jól keverd össze.
- 5Vizes kézzel formázz közepes méretű gombócokat.
- 6A margarint olvaszd meg egy serpenyőben és enyhén pirítsd meg rajta a zsemlemorzsát.
- 7A kész gombócokat forgasd meg a pirított zsemlemorzsában.
- 8Tejföllel és porcukorral tálald.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!