Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 4 dkg porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 4 db tojássárgája
  • 6 dkg vaj
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só
  • Olaj

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, fúrj a közepébe lyukat, és öntsd bele a langyos tejet.
  • 2
    Tedd a tejbe a porcukor felét, majd morzsold bele az élesztőt, és tedd rá a maradék porcukrot.
  • 3
    Add hozzá a tojássárgákat, a felolvasztott vajat, a vaníliakivonatot, és a sót. Dolgozd össze, és gyúrd addig, amíg sima lesz a tészta.
  • 4
    Takard le egy konyharuhával, és meleg helyen keleszd kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.. Ha megkelt, lisztezett felületen nyújtsd 1-1,5 cm-es vastagságúra, és szaggass köröket belőle. Hagyj köztük néhány cm-es távolságot, takard le őket és keleszd még 15 percig.
  • 5
    Egy lábasban vagy mélyebb serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy majd a fánkok feléig érjen, de ne érjenek le az aljára sütés közben.
  • 6
    A fánkok közepét nyomd be (vagy ki is lyukaszthatod), és egyszerre csak néhány darabot tegyél az olajba, a benyomott oldallal lefelé, majd fedd le.
  • 7
    Ha aranybarna színűre sült az egyik oldala, fordítsd meg, és a fedőt levéve süsd át a másik oldalát is. A megsült fánkokat tedd papírtörlőre, hogy az olajat leitassa, majd ízlés szerint porcukorral és lekvárral tálalhatod.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

50 dkg liszt