Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 80 dkg csirkemáj
- 10 dkg szeletelt bacon
- 1 db kígyóuborka
- 1 db lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma
- 1 db lime
- 5 dl tej
- Kevés sushi gyömbér
- Borsóhajtás
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A májakat tisztítsuk meg az inaktól, hártyáktól és áztassuk a tejbe 1 órára, amibe előzőleg 2 gerezd fokhagymát reszeltünk, és 2 dkg sót tettünk.
- 2Az uborkát hámozzuk meg, gyaluljuk le és sózzuk meg, facsarjunk rá lime levet, adjunk hozzá egy evőkanál sushi gyömbért, egy fél fej vékonyra vágott lilahagymát és egy kevés mézet, majd tegyük hűtőbe felhasználásig. Csak tálaláskor szórjuk meg újhagymával.
- 3A pácolt májakat tekerjük a baconbe és forró serpenyőben süssük őket körbe, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 5-8 percre.
- 4A megsült roládokat tálaljuk édes chili mártással és a marinált uborkával.
Kifli tipp
Ha gondoljuk főételként is adhatjuk, burgonyapürével akár.
A marinált uborka jó alternatívája a hagyományos uborkasalátának.
Kipróbálhajtuk kacsamájjal is, de akár pulykamájjal is működik
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!