Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 10 dkg szeletelt bacon
  • Borsóhajtás
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db lime
  • Bors
  • 1 db lilahagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg csirkemáj
  • Kevés sushi gyömbér

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A májakat tisztítsuk meg az inaktól, hártyáktól és áztassuk a tejbe 1 órára, amibe előzőleg 2 gerezd fokhagymát reszeltünk, és 2 dkg sót tettünk.
  • 2
    Az uborkát hámozzuk meg, gyaluljuk le és sózzuk meg, facsarjunk rá lime levet, adjunk hozzá egy evőkanál sushi gyömbért, egy fél fej vékonyra vágott lilahagymát és egy kevés mézet, majd tegyük hűtőbe felhasználásig. Csak tálaláskor szórjuk meg újhagymával.
  • 3
    A pácolt májakat tekerjük a baconbe és forró serpenyőben süssük őket körbe, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 5-8 percre.
  • 4
    A megsült roládokat tálaljuk édes chili mártással és a marinált uborkával.
Tip
Ha gondoljuk főételként is adhatjuk, burgonyapürével akár. A marinált uborka jó alternatívája a hagyományos uborkasalátának. Kipróbálhajtuk kacsamájjal is, de akár pulykamájjal is működik
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

10 dkg szeletelt bacon