Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 db kb 20 dkg-os sertésszűz
- 40 dkg spárga
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 citrom
- 10 dkg hideg vaj kockára vágva
- 5 dkg Parmezán reszelve
- Friss zöldfűszerek
- 40-60 dkg friss tészta, szélesmetélt, tagliatelle, pappardelle, stb
- 2 liter húsalaplé leforralva 1 dl-re
- 0,5 dl fehérbor
- 1 dl oliva olaj
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A húsokat tisztítsuk meg a hártyától és áztassuk 3 órára 3 liter víz és 18 dkg só keverékébe. Vegyük ki, és itassuk le.
- 2A spárgát forró sós vízben blansoljuk, majd jeges vízben hűtsük le.
- 3A húst borsozzuk és forró serpenyőben kevés olajon pirítsuk körbe, majd 180 fokos sütőbe tegyük be 4-8 percre, függően attól, mennyire szeretjük rozén.
- 4A mártáshoz a hagymát vágjuk apróra, tegyük fel a borral forrni, ha csak egy kanál maradt, adjuk hozzá apránként a vajat, miközben folyamatosan melegítjük. Ha gondoljuk ilyenkor tehetünk bele egy kanál tejszínt, azt stabilizálja a vajmártást.
- 5Ízesítsük sóval, borssal, pár csepp citrommal és forgassuk össze a sós vízben kifőzött tésztával és blansírozott spárgával.
- 6Sütés után a húst pihentessük legalább 10 percig szeletelés előtt és tálaljuk a spárgás tésztával, redukált pecsenyelével. A tésztát szórjuk meg frissen reszelt Parmezánnal és zöldfűszerekkel.
Kifli tipp
A húst grillen is süthetjük, ez esetben direkt hőn pirítsuk, majd indirekt hőn süssük még 10 percig a grill hűvösebb oldalán.
Ez a köret bármilyen húshoz tökéletes, sőt, külön ételként is megállja a helyét.
A spárgát kiválthatjuk bármilyen zöldségre.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!