Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db kb 20 dkg-os sertésszűz
  • 40 dkg spárga
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 citrom
  • 10 dkg hideg vaj kockára vágva
  • 5 dkg Parmezán reszelve
  • Friss zöldfűszerek
  • 40-60 dkg friss tészta, szélesmetélt, tagliatelle, pappardelle, stb
  • 2 liter húsalaplé leforralva 1 dl-re
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 dl oliva olaj
  • Bors

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A húsokat tisztítsuk meg a hártyától és áztassuk 3 órára 3 liter víz és 18 dkg só keverékébe. Vegyük ki, és itassuk le.
  • 2A spárgát forró sós vízben blansoljuk, majd jeges vízben hűtsük le.
  • 3A húst borsozzuk és forró serpenyőben kevés olajon pirítsuk körbe, majd 180 fokos sütőbe tegyük be 4-8 percre, függően attól, mennyire szeretjük rozén.
  • 4A mártáshoz a hagymát vágjuk apróra, tegyük fel a borral forrni, ha csak egy kanál maradt, adjuk hozzá apránként a vajat, miközben folyamatosan melegítjük. Ha gondoljuk ilyenkor tehetünk bele egy kanál tejszínt, azt stabilizálja a vajmártást.
  • 5Ízesítsük sóval, borssal, pár csepp citrommal és forgassuk össze a sós vízben kifőzött tésztával és blansírozott spárgával.
  • 6Sütés után a húst pihentessük legalább 10 percig szeletelés előtt és tálaljuk a spárgás tésztával, redukált pecsenyelével. A tésztát szórjuk meg frissen reszelt Parmezánnal és zöldfűszerekkel.
Kifli tipp
A húst grillen is süthetjük, ez esetben direkt hőn pirítsuk, majd indirekt hőn süssük még 10 percig a grill hűvösebb oldalán. Ez a köret bármilyen húshoz tökéletes, sőt, külön ételként is megállja a helyét. A spárgát kiválthatjuk bármilyen zöldségre.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK