Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db (kb. 80 dkg) csirkemell
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg paszternák
  • 20 dkg cékla
  • 20 dkg póréhagyma
  • 10 dkg vegyes saláta
  • Cézár dresszing
  • 1 dl olivaolaj
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • Bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Friss kakukkfű

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Halfilé
  • Rák
  • Zöldségek

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Először a csirkemellek tópácát készítsük el.
  • 2
    Ehhez mozsárban törjünk össze 2-3 ág kakukkfüvet, 20 szem feketeborsot, 2 gerezd fokhagymát és 20 dkg durva sót.
  • 3
    Erre öntsünk 4 liter forró vizet, keverjük el, fedjük be, majd hagyjuk kihűlni.
  • 4
    Ekkor kerülhetnek bele e csirkemellek, mérettől függően 2-3 órára.
  • 5
    A zöldségeket tisztítsuk meg, vágjuk falatnyi darabokra, kevés olivával, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítsük, majd egy tepsiben süssük meg 170 fokon 20 perc alatt. Ez lesz a salátánk alapja.
  • 6
    A kenyeret vágjuk kockára, kevés oliván pirítsuk meg, majd adjunk hozzá egy darab vajat és pirítsuk azzal is át, majd tegyük félre.
  • 7
    A csirkemelleket kevés forró olajon süssük mindkét oldalukon 3-4 percig, majd tegyük a 170 fokos sütőbe 10 percre. Így szaftos marad.
  • 8
    Tálaljuk a salátánkat a sült zöldségekkel, csirkemellel, kenyérkockákkal cézár öntettel és parmezánforgácsokkal
Kifli tipp
Kipróbálhatjuk a receptet halfilével, rákkal, vagy akár vega stílusban is. A csirke ilyen pácolása nagyon jó hatással van a szaftosságára, próbáljuk ki ezt a módszert más recepteknél is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD