Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 8 szem hónapos retek
- 1 csomag medvehagyma
- 10 dkg zöld spárga
- 1 cukkini
- 20 dkg zöldborsó
- Friss petrezselyem
- Friss kapor
- 1 dl alaplé
- 14 dkg vaj
- Kevés bébispenót
- 1 lime
- Só
- Cukor
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A zöld zöldségeket, pl cukkini, spárga, vágjuk falatnyi darabokra és sós vízben 3-4 percig belansírozzuk ,majd jeges vízben frissítsük.
- 2A borsót így készítsük elő.
- 3Az alapélből és vajból készítsünk egy gyors mártást, forraljuk őket össze, míg szép krémes lesz. Ízesítsük zöldfűszerekkel, sóval, borssal és lime lével.
- 4A hónapos teret vágjuk cikkekre és ebben a vajas mártásban forraljuk kicsit pároljuk meg 2 perc alatt, majd forgassuk bele a levélzöldségeket és a blansírozott zöldségeket is.
- 5Melegen tálaljuk.
Kifli tipp
Önálló előételként, vagy főételként is tökéletes, de lehet körete is sült húsoknak, halaknak, grillezett sajtnak.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!