Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 szép szelet, kb 20 dkg-os tőkehalfilé
- 10 dkg szeletelt bacon
- Só
- 1 dl olívaolaj
- Bors
- 5 dkg vaj
- 10 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg vegyes saláta
- 1 dl görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- Pár szardellafilé
- 2 kanál majonéz
- 1 citrom
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Harcsa
- Fogas
- Cézár öntet
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A halfiléket töröljük szárazra és borsozzuk meg enyhén, majd szépen csavarjuk bacon-be.
- 2A dresszingez turmixoljuk össze a gerezd fokhagymát a görög joghurtot, pár csepp citromot, majonézt és a szardellafilét egy kevés olívaolajjal és ha szükséges egy-két kanál vízzel.
- 3A halfiléket forró serpenyőben süssük pár perc alatt körbe, majd dobjunk rájuk egy kocka vajat és a habzó vajjal is locsoljuk meg.
- 4Hagyjuk pihenni 10 percig.
- 5A salátához a koktél paradicsomot vágjuk fel, a salátákat keverjük össze zöldfűszerekkel és a tálaljuk a hallal, és a görög joghurtos dresszinggel.
Kifli tipp
Bármilyen fehérhúsú hallal, akár harcsával, hekk filével, vagy fogassal is elkészíthető.
A salátához használhatunk Cézár öntetet is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!