Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 40 dkg pecsenye kacsamáj, vagy csirkemáj
  • 40 dkg csirke-, vagy kacsazúza szépen megtisztítva
  • 5 dl kacsazsír
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • 10 gerezd fokhagyma
  • Kevés friss snidling
  • 20 dkg friss vegyes saláta
  • Bors
  • Friss kakukkfű
  • 30 dkg panko morzsa
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg majonéz
  • 5 dl olaj a sütéshez
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A zúzát tisztítsuk és mossuk meg, majd 1 liter vízzel forrázunk le 3 gerezd zúzott fokhagymát és 2-3 ág friss kakukkfüvet, amit kicsit a kés fokával előtte szintén zúzzunk meg.
  • 2Ha a víz kihűlt, adjunk hozzá 5 dkg sót és ebbe a fűszerpácba áztassuk a zúzát 1 órát, majd vegyük ki.
  • 3A kacsazsírt melegítsük fel és dobjuk bele a maradék fokhagymát, néhány ág kakukkfüvet és a zúzát.
  • 4Alacsony hőfokon “főzzük” meg puhára a zsírban a zúzát. Ezt hívjuk konfitálásnak.
  • 5A fél liter tejbe tegyünk 1 gerezd zúzott fokhagymát és 3 dkg sót, ebbe áztassuk a májat 1 órát. Így lesz tökéletes a rántott máj.
  • 6Ha kész a zúza, a fokhagymákat egy villával törjük össze és keverjük a majonézbe, egy kis frissen vágott snidlinggel együtt.
  • 7Panírozzuk be a bepácolt májakat és konfitált zúzákat a szokott módon és süssük meg forró zsiradékban néhány perc alatt.
  • 8A salátalevelekre tegyünk pár csepp citromlevet, olívaolajat és egy csipet sót.
  • 9A friss meleg falatokat tálaljuk a konfitált fokhagymás majonézzel és friss ropogós salátával
Kifli tipp
Csirke és kacsazúza illetve szív is megfelel, de ha libabelsőséget kapunk, azzal is mennyei. Kisüthetjük olajban, zsírban, vagy tisztított vajban is. A fokhagymás majonéz máshoz, akár zöldségekhez, vagy a karácsonyi rántott pontyhoz is tökéletes. A konfitáltásra használt zsírt tegyük el és használjuk újra és újra.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK