Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szép durbincsfilé
  • 1 kg apró újburgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • Kevés spenót
  • Friss petrezselyem
  • Friss snidling
  • 1 dl alaplé
  • Fél citrom
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Halfilé
  • Zöldségek
  • Cukkini
  • Brokkoli
  • Karalábé

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A halfiléket sózzuk be mindkét oldalukon.
  • 2
    A burgonyát vágjuk félbe és főzzük meg sós vízben.
  • 3
    A spenótot, medvehagymát is mossuk meg.
  • 4
    Az alaplevet egy serpenyőben forraljuk fel és adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük pár csepp citrommal, zöldfűszerekkel és forraljuk addig, amíg kissé besűrűsödik.
  • 5
    Ebben a szószban forgassuk át a zöld leveleket és a megfőtt burgonyát.
  • 6
    A halfiléket forró, lehetőleg tapadásmentes serpenyőben kevés olajon süssük ropogósra, majd dobjunk rá egy darabka vajat és locsoljuk meg a habzó vajjal.
  • 7
    A vajas zöldségekkel tálaljuk.
Tip
Más halfilével is elkészíthető. A zöldségeket kedvünkre variálhatjuk, a burgonya el is hagyható, vagy cukkínire, brokkolira, karalábéra, stb cserélhető, ha szénhidrátszegényen szeretnénk elkészíteni.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD