Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg tisztított, csíkozott pacal
- 1 db (kb. 250 g) konzervparadicsom
- 1 db (kb. 150 g) hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- Friss zöldfűszerek (pl.: bazsalikom, petrezselyem, snidling)
- 100 g parmezán
- 100 g chorizo vagy lángolt kolbász
- 100 g kolozsvári szalonna
- 50 g vaj
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A csíkokra vágott kolozsvári szalonnát egy nehéz serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, megdinszteljük őket, majd hozzáöntjük a paradicsomkonzervet is.
- 2Ebben a pörköltalapban főzzük puhára a pacalt, alaposan lefedve, mikor már majdnem kész, hozzáadjuk az összevágott zöldfűszereket és a karikára vágott chorizot is.
- 3A fűszervajhoz a vajat kint hagyjuk szobahőmérsékleten, és összekeverjük az apróra vágott vegyes zöldfűszerrel.
- 4A megpirított bagettet ezzel a vajjal kenjük meg.
- 5A pacalt a fűszervajas bagettel és vékony parmezánforgácsokkal tálaljuk, zöldfűszerekkel alaposan megszórva.
Kifli tipp
A fűszervajat késes konyhai aprítógépben is készíthetjük. A parmezán helyett más érett, száraz sajtot is használhatunk. Ne spóroljunk a zöldfűszerekkel, nem lehet őket túlzásba vinni!
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!