Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg tisztított, csíkozott pacal
  • 1 db (kb. 250 g) konzervparadicsom
  • 1 db (kb. 150 g) hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Friss zöldfűszerek (pl.: bazsalikom, petrezselyem, snidling)
  • 100 g parmezán
  • 100 g chorizo vagy lángolt kolbász
  • 100 g kolozsvári szalonna
  • 50 g vaj
  • Bors

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A csíkokra vágott kolozsvári szalonnát egy nehéz serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, megdinszteljük őket, majd hozzáöntjük a paradicsomkonzervet is.
  • 2
    Ebben a pörköltalapban főzzük puhára a pacalt, alaposan lefedve, mikor már majdnem kész, hozzáadjuk az összevágott zöldfűszereket és a karikára vágott chorizot is.
  • 3
    A fűszervajhoz a vajat kint hagyjuk szobahőmérsékleten, és összekeverjük az apróra vágott vegyes zöldfűszerrel.
  • 4
    A megpirított bagettet ezzel a vajjal kenjük meg.
  • 5
    A pacalt a fűszervajas bagettel és vékony parmezánforgácsokkal tálaljuk, zöldfűszerekkel alaposan megszórva.
Tip
A fűszervajat késes konyhai aprítógépben is készíthetjük. A parmezán helyett más érett, száraz sajtot is használhatunk. Ne spóroljunk a zöldfűszerekkel, nem lehet őket túlzásba vinni!
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK