Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg tisztított, csíkozott pacal
  • 1 db (kb. 250 g) konzervparadicsom
  • 1 db (kb. 150 g) hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Friss zöldfűszerek (pl.: bazsalikom, petrezselyem, snidling)
  • 100 g parmezán
  • 100 g chorizo vagy lángolt kolbász
  • 100 g kolozsvári szalonna
  • 50 g vaj
  • Bors

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A csíkokra vágott kolozsvári szalonnát egy nehéz serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, megdinszteljük őket, majd hozzáöntjük a paradicsomkonzervet is.
  • 2Ebben a pörköltalapban főzzük puhára a pacalt, alaposan lefedve, mikor már majdnem kész, hozzáadjuk az összevágott zöldfűszereket és a karikára vágott chorizot is.
  • 3A fűszervajhoz a vajat kint hagyjuk szobahőmérsékleten, és összekeverjük az apróra vágott vegyes zöldfűszerrel.
  • 4A megpirított bagettet ezzel a vajjal kenjük meg.
  • 5A pacalt a fűszervajas bagettel és vékony parmezánforgácsokkal tálaljuk, zöldfűszerekkel alaposan megszórva.
Kifli tipp
A fűszervajat késes konyhai aprítógépben is készíthetjük. A parmezán helyett más érett, száraz sajtot is használhatunk. Ne spóroljunk a zöldfűszerekkel, nem lehet őket túlzásba vinni!
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK