Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A BORJÚPAPRIKÁSHOZ

  • 600 g borjúhús
  • 1 db (kb. 150 g) hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g zsír
  • 1 db (kb. 100 g) zöldpaprika
  • 1 db (kb. 100 g) paradicsom
  • Bors
  • 1 kanál jófajta magyar fűszerpaprika
  • 1 csipet majoranna
  • 200 ml tejföl

HOZZÁVALÓK A PALACSINTÁHOZ

  • 125 g liszt
  • 1 tojás
  • 200 ml tej
  • 100 ml szódavíz
  • Csipet só
  • Csipet cukor

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Tanyasi csirke
  • Sertés
  • Sajt

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A borjúpaprikáshoz a szokott módon pörköltalapot készítünk. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott, meghámozott paradicsomot is.
  • 2Ebben a pörköltalapban főzzük meg a borjúpaprikást, jó puhára, hogy később két villa segítségével szálaira tudjuk szedni a húst.
  • 3A fűszerpaprikát csak akkor adjuk hozzá, mikor majdnem kész van a hús, így szép piros lesz a végeredmény.
  • 4Amikor megfőtt a paprikás, kevés szafttal szálaira szedjük a húst, a többi szaftot pedig a tejföllel elkeverjük, ez lesz a szósz.
  • 5A palacsintát a szokott módon bekeverjük, megsütjük és a szaftos pörkölttel betöltjük.
  • 6A tejfölös szafttal tálaljuk.
Kifli tipp
A palacsintát sokan kirántják és tartármártással kínálják. Másik módszer, hogy egy tűzálló tálba sorakoztatva, a szafttal leöntjük, jóféle sajtot reszelünk rá és sütőben pirosra sütjük. Készülhet borjú helyett sertéshúsból vagy tanyasi csirkéből, kakasból is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK A BORJÚPAPRIKÁSHOZ

HOZZÁVALÓK A PALACSINTÁHOZ

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD