Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg villányi vaddisznó pörkölthús
- 50 dkg bármilyen, lehetőleg erdei gomba
- 2 kisebb hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 10 dkg füstölt mangalicaszalonna
- 2+2 dl tejföl
- 40 dkg liszt
- Tojás
- 1 kanál jófajta fűszerpaprika
- Néhány szem borókabogyó késsel összeaprítva
- 1 liter zöldség alapié
- 5 dl száraz fehérbor
- Friss petrezselyem, snidling
- Néhány babérlevél
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az alaplevet forraljuk fel a borral, a babérlevéllel, zöldfűszrekkel, tört borssal és borókával, majd adjunk hozzá literenként 4 dkg sót.
- 2A kihűlt pácba tegyük a vaddisznót pár órára.
- 3Pirítsuk meg a kockára vágott szalonnát és vegyük ki a pörcöt a zsírból, majd a zsírban pirítsuk körbe a kockázott és alaposan leszárított húst.
- 4Fűszerezzük meg paprikával, borssal, fedjük be és pároljuk puhára a húst a szaftban. Ha megpuhult, kiszedhetjük a húst és turmixolhatjuk is a szaftot a tejföl egy részével, így selymesebb szaftot kapunk.
- 5A galuskát úgy készítsük, hogy ahány tojást használunk, annyi kanál tejfölt, felvágott snidlinget és annyi csipet sót keverjünk össze, majd annyi lisztet adjunk hozzá, míg közepesen lágy nokdelitésztát kapunk. A tésztát habzsákba is tehetjük és abból forró vízbe hosszú “specliket” is formázhatunk, vagy kiskanállal, vagy nokedli szaggatóval kiszaggatjuk.
- 6A gombákat kevés olajon pirítsuk meg, majd egy kis vajjal, ízlés szerint zöldfűszerrel forgassuk át.
- 7Tálaláskor a galuskára szedjük a ragut, szórjuk meg pirított gombával, szalonnapörccel, tegyünk rá egy jó kanál tejfölt és szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.
Kifli tipp
A ragu másféle hússal is elkészíthető, akár pulyka, marha, sertéshússal is. Nokedli, vagy galuska helyett tésztával, sőt rizzsel is tálalhatjuk. Savanyúságot nem szükséges kínálni, de az uborkasaláta jól áll neki nagyon.
![Pataky Péter](https://cdn.kifli.hu/images/meals/author/pataky_500x500px2-1625745522490.png)
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!