Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db Le GourMate sous vide csirkemell supreme
  • 1 kisebb brokkoli
  • 1 kisebb karalábé
  • 2 szál sárgarépa
  • 100 g fagyasztott zöldborsó
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 10 ml alaplé vagy víz
  • 100 g vaj
  • Bors
  • Pár csepp citromlé
  • Borsóhajtás vagy -csíra
  • Kevés olaj

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Mossuk meg a zöldségeket, és aprítsuk fel őket egyenlő méretű darabokra.
  • 2A zöld színű zöldségeket mindig érdemes blansírozni, tehát forró sós vízben pár percet főzni, majd jeges vízben azonnal lehűteni.
  • 3A gyökérzöldségeket kevés vajon egy csipet sóval lefedve pároljuk meg – de ne teljesen puhára – ha szükséges pár kanál alaplé vagy víz hozzáadásával.
  • 4Adjuk a gyökérzöldségekhez a többi zöldséget, ízesítsük sóval, pár csepp citrommal, bármilyen zöldfűszerrel.
  • 5A csirkemellet tasakkal együtt tegyük meleg vízbe 15 percre, majd bontsuk ki, öntsük le a levét és töröljük szárazra.
  • 6Forró serpenyőben, kevés olajon süssük pirosra a bőrös oldalát.
  • 7Dobjunk rá kevés vajat és azzal locsolgatva süssük még 10 percig, míg alaposan átmelegszik.
  • 8Tálaljuk a nyári főzelékkel.
Kifli tipp
A sous vide tasakban lévő szaftot ne dobjuk ki, szószokhoz, öntetekhez, mártásokhoz kiváló.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK