Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 8 kisebb szelet, egyenként kb 10 dkg-os pulykamell filé
  • 8 szelet bacon
  • 40 dkg brokkoli
  • 40 dkg cukkini
  • Borsóhajtás
  • Egy kanál szeletelt mandula
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 dl fehérbor
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 szál újhagyma
  • Bors
  • Fél citrom

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A pulykafiléket nagyon enyhén sózzuk, borsozzuk és vékony bacon szeletekbe göngyöljük, ha van hústűnk, érdemes megtűzni.
  • 2
    A zöldségeket forró sós vízben 2 percig főzzük, majd jeges vízben frissítjük.
  • 3
    A húsokat grillen szépen körbesütjük, hogy belül is átsüljenek, de ne égjenek meg.
  • 4
    A mártáshoz a bort, a karikázott újhagymát leforraljuk a felére, hozzáadjuk a tejszínt, és a vajat, majd addig forraljuk, míg kellemes mártást kapunk. Ha kell, sóval, borssal, pár csepp citrommal ízesítjük.
  • 5
    A húst a ress zöldségekkel, a vajmártással, borsóhajtással és pár szem pirított, szeletelt mandulával tálaljuk.
Tip
Csirkemellel, vagy sertés szűzzel is elkészíthető, de bármilyen fehér húsú hal is nagyon finom így. A zöldségeket kedvünk szerint variálhatjuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK